Marketingadvies & Executie

Model om uw Marketingcampagnes te evalueren
Marketing Improvement Scan

Extern Marketingadvies & Executie biedt u een frisse blik op uw marketing beleid. Marketingplannen zijn dynamisch en worden voortdurend aangepast met nieuwe campagnes. Het is goed om van tijd tot tijd met een frisse blik naar uw campagnes te kijken. Is de samenhang tussen alle activiteiten nog consistent? Is er een goede balans tussen Acquisitie en Retentie?

Wordt er niet veel te veel geld gepompt in een werfkanaal, dat slecht beklijft? Hierdoor wordt kapitaal vernietigd wat natuurlijk zonde is van uw middelen. Ook de juiste combinatie van kanalen is steeds vaker een succesfactor. De consument verwacht eenduidige en duidelijk communicatie over alle marketingkanalen. Multichannel strategieën zorgen voor hoge conversies en daarmee voor meer resultaat. Onderwerp daarom regelmatig uw marketingstrategie aan een frisse externe blik.

Er kan veel geleerd worden van ervaringen, die zijn opgedaan in andere branches, een externe deskundige kan u hier prima adviseren. Campagnes en marketingprocessen zijn vaak goed te vergelijken tussen verschillende branches. Naast de dynamiek van marketingcampagnes is het van belang uw klanttevredenheid goed te monitoren. Deze tevredenheid is in belangrijke mate verklarend voor het behoud van uw klanten. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën heeft u altijd direct zicht op de prestatie van uw dienstverlening naar uw klanten. Voorheen werd veel geld geïnvesteerd in marktonderzoek naar de tevredenheid van uw klant. Tools zoals de NPS gaven een generieke indruk van uw klantwaardering. Nu is de Customer Journey maatgevend op alle stappen in het communicatieproces kan directe feed-back worden gevraagd. Met dit inzicht wordt de klant beter bediend. Is de Customer Journey consistent en zorgt deze voor een goede beleving? Meet alle stappen in het proces en betrek uw klant erbij! Dit is een proces dat voor vrijwel iedere organisatie hetzelfde is, het begint bij meten en kritisch kijken waar u uw communicatie kunt verbeteren. Onderstaand nog een link naar een interessant artikel over het belang van klantretentie.

WG Result heeft ervaringen opgedaan in de volgende branches: Automotive, Marketingservices, Media, Uitgeverijen, en Direct Sales.