Digital Marketing

Digital marketing

De tijd van klantsegmentatie op sociodemografische variabelen en benadering via de traditionele marketingkanalen ligt achter ons. De consument laat zich niet meer in een hokje plaatsen. Het gedrag heeft zich verplaatst van de fysieke wereld naar de online omgeving en dan met name ‘mobile’. Gedrag is bepalend om tot de juiste selectie van de consument te komen. Dat gedrag speelt zich voornamelijk online af en is goed te monitoren. Deze radicale verandering is de driver achter de optredende disruptie in vele markten en geeft de noodzaak aan om digital marketing te omarmen.

De traditionele marketing en sales kanalen leveren minder response en zijn lastiger in te zetten. Consumenten geven aan niet meer benaderd te willen worden via deze kanalen. Hoe komen we dan toch in contact met die consument? De marketingmix moet opnieuw worden ingericht rekening houdend met de consument van nu. De strategie moet agile zijn, zodat snel kan worden ingespeeld op de actualiteit. Maak een heldere propositie, die geschikt is om online aan te bieden. Bouw rond deze propositie bereik op door content creatie, een online advertising strategy en SEO. Zorg ervoor dat deze content wordt gedeeld, waardoor bereik wordt opgebouwd binnen de doelgroep. Volg dit proces door nauwlettend de KPI’s te monitoren, zoals leads, Time on site, likes en shares. Vanuit dit bereik kan toegewerkt worden naar de conversie, met behulp van marketing automation en e-commerce. In dit stadium kunnen on- en offlinekanalen worden gecombineerd ter optimalisatie van de conversie. Contextuele relevantie, zorgt voor een hogere conversie, hier speelt de content dus een belangrijke rol. Na de verkoop komt consumer advocacy om de hoek, zorg dat enthousiaste consumenten over je praten en als ambassadeurs voor je merk optreden. Dit gaat vooral via sociale media, daarnaast kan deze groep getarget worden voor herhaal verkopen.

Door de combinatie van Marketing strategy en technische mogelijkheden kan WG Result de digitale transformatie voor u begeleiden. De transitie naar de nieuwe strategie moet met zorg worden vormgegeven, tijdens de verbouwing gaat de verkoop immers door. Naast de traditionele marktbewerking moet online kennis en ervaring worden opgebouwd, voordat deze kanalen goed gecombineerd kunnen worden. De ideale mix om bereik en conversie te realiseren bestaat dan ook uit de combinatie van online en offline kanalen, Omnichannel. WG result heeft deze skills in huis en helpt u met de digitale transformatie. Voor de in depth IT kennis is een samenwerking met Ditra Group aangegaan. (Voor meer info zie Ditragroup)