acquisitie en retentie

Acquisitie Strategy

Alles begint met bereik zowel online als offline. Voor online is relevantie van belang, met een klik ben je de consument weer kwijt, daarom is contentmarketing zo belangrijk voor relevant bereik. Naast het bereik moet de juiste propositie worden aangeboden, die past bij het kanaal en de doelgroep. In dit hele proces werkt de inzet van meerdere kanalen versterkend voor de conversie, de omni channel strategie. Zijn de kosten in balans met de verwachte consumentenopbrengst, life time value? Kunnen we gerichte initiatieven nemen om de campagne verder te verbeteren? Deze vraag zorgt voor nieuwe uitdagingen en een dynamische acquisitie beleid.

acquisitie

klantmanagement

Klantmanagement

Kennen we onze klant? Weten we wat hem beweegt en hoe hij ons product of dienst gebruikt? Door de beschikbaarheid van online data, kan een goed beeld worden gekregen (Big Data). Loyale klanten verwachten waardering en een speciale behandeling, zijn de processen zo ingericht, dat de consument steeds weer wordt verrast? Deze benadering leidt tot tevreden klanten en daarmee een hoge LTV. Bieden we een full servce pakket of kunnen we upsell en cross sell initiatieven nemen om de band met de klanten verder te versterken.

Retentiemarketing

Staat de achterdeur dicht? Weten we waarom consumenten afscheid nemen? Een goede analyse van de klantdata levert inzicht op, in het gebruik en het gedrag van de consument. Hieruit kan vaak voorspeld worden welke klanten in risico groepen zitten. Gaan we service bieden of actief de klantrelatie verlengen door contractonderhandelingen? Afhankelijk van de kenmerken van de klantgroep moet een propositie worden ontwikkeld en aangeboden. Hier past een flexibele benadering, zodat maximale klantwaarde wordt bereikt en de consument een "uniek" aanbod krijgt. Een juiste kanaalkeuze draagt bij aan het succes van retentie.

retentie